06
May
10

Plangere impotriva umanitatii

Grupuletele umanitare / filantropice / ecologice sau care au doar la descriere un continut moralizator (gen “Stop indiferenta!”) ma scarbesc din ce in ce mai mult.

Hai sa ne bagam in tot felul de campanii si sa le trimiteti lor 2 % din venitul vostru. Da, hai sa aratam lumii ca ne pasa, ca suntem oameni buni. Hai sa plantam copaci la Cucuietii Din Deal cu tot norodul, chiar daca in fata blocului nostru n-am plantat macar o floare. Hai sa strangem gunoaie pe campie cand nici macar nu stim sa le sortam si cand in oras le aruncam pe jos. Hai sa ajutam copiii din Africa, dar cine mai are grija de copilul care creste intr-o familie nepotrivita, chiar la coltul strazii tale? Hai sa dam bani pt cercetari medicale, cand nici macar sange nu am fost sa donam.

Unii cred ca numai daca un fapt caritabil este vazut de toata lumea, el este intr-adevar caritabil. Hah, si s-o faci pentru ca te simti tu mai bine, ca iti aduce o bucurie fantastica (voce din ce in ce mai pitigaiata pentru a-mi surprinde emotia) este la fel de egoist ca orice altceva. Nu trebuie sa te simti bine. Nu trebuie sa simti nimic de fapt. Mila?! Spala-te cu ea pe cap, ca nu iti foloseste la nimic. Idealismul nu duce departe decat in prea putine cazuri.

V-as injecta cu putin pragmatism, suficient cat sa fiti in stare sa ajutati cu ceva mai aproape de casa daca tot vreti sa va dedicati unei cauze nobile, si poate sa o faceti pentru ca asa e bine, si nu pentru multumire de sine sau ca sa atrageti admiratia asupra voastra. Dezgust, dezgust, dezgust.

Stop thinking big! You’re leaving out all the small people.

Advertisements

0 Responses to “Plangere impotriva umanitatii”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


I tweet:

Error: Please make sure the Twitter account is public.

Advertisements

%d bloggers like this: